STERF Nyhetsbrev #12
Ny sajt och ny form på nyhetsbrevet!
Äntligen har vi lanserat STERFs nya fina webbsida: www.sterf.org. Som du ser har även nyhetsbrevet fått ett nytt utseende! Nu har du möjlighet att surfa på sajten både med datorn, paddan och den smarta telefonen. Passa på att surfa runt på sajten och upptäck den nya sökfunktionen "Search", en bättre listning av STERFs samtliga pågående och avslutade projekt, samt biblioteket (Library) där vi ska samla publikationer så att du lättare kan hitta det du söker. Hoppas du gillar vår nya 'look'!

  Till webbsidan  
 
Årsboken 2014
Nu är STERFs årsbok för 2014 färdig. Läs den för att få senaste nytt om de pågående projekten samt se listan på nya och avslutade projekt.

 

Du hittar också en beskrivning av de viktigaste händelserna under året, som seminarier, workshops och publicering av nya handböcker!

  Till årsboken  
 
 
Hitta rätt grässort
Nu är de uppdaterade sortslistorna för 2015 här. "Turfgrass seed for the Nordic countries 2015" innehåller de senaste resultaten från sortsprovningarna i projekten SCANTURF och SCANGREEN. I sortslistorna handlar det om utvärdering av enskilda grässorter. Om du är intresserad av arternas egenskaper hittar du dom i ‘The Grass Guide 2012.

  Till gräsguiden och sortslistorna  
 
 
Fler nyheter!
Inspiration och idéer för lokal samverkan
Inspirationsbroschyr ( finns på svenska och engelska ) med erfarenheter från Sigtunaprojektet som är producerad för att inspirera till att ta initiativ, skapa samverkan och på så sätt tydliggöra golfnyttan i samhället. I den engelska versionen finns även flera exempel från andra golfbanor i Norden att inspireras av.

  Till handboken  
Artikel om vintertäckning
Läs artikeln om de fullskaliga vintertäckningsförsöken med dukar i Finland, Sverige och Norge (2011-2014) som visade att dukarna skyddade mot intrång av vatten och hindrade greenerna från att drabbas av vinterskador och stor risk för kompakta istäcken.

  Till artikeln