STERF Nyhetsbrev #45
ITRC2022 - Fullständigt program är nu klart
Den stora, internationella gräsforskningskonferensen ITRC2022 är den du inte vill missa! Den hålls i Köpenhamn, 10-15 juli. Det fullständiga programmet finns nu på www.itrc2022.org. Missa inte möjligheten att få rabatt om du anmäler dig före den 15 maj (Early Bird-registration)!

Modern Sports Turf Management, tisdag den 12 juli  Nytt för ITRC 2022 är ett endagsseminarium för praktiker, Modern Sports Turf Management, en mötesplats för praktiker och forskare. Vi har valt ut ett antal toppforskare som berättar om det senaste från sina expertområden. Detta seminarium kommer att vara det viktigaste evenemanget för banchefer och greenkeepers under 2022. Mer information och anmälan hittar du via länken nedan.

  ITRC2022  
 
7th ETS Field Days 2022
Den 17-18 maj arrangeras ETS Field Day i Barcelona, Spanien. European Turfgrass Society välkomnar sina medlemmar och specialister inom gräs till två spännande dagar. Fullständigt program, information om registrering, boende etc finns under länken nedan.

  ETS  
ROBOGOLF – Resultat från 2021
Senaste nytt från ROBOGOLF projektet. Preliminära resultat från försöksytorna på Landvik visar att gräskvaliteten blir lika hög, både med robotgräsklippare som med manuell klippning. I semiruff tenderar robotklippta ytor att få färre sjukdomar, men mer vitklöver. Artikeln är på engelska, men kommer inom kort även på nordiska språk.

  Artikel  
Filmer - Golfbanan som utomhusklassrum
Projektet "Golfbanan som utomhusklassrum" avslutades för några år sedan, men nu implementeras de praktiska idéerna i ett antal skolor i Sverige. Om du har missat de korta filmerna på SGF KlubbTV så hittar du dom under länken nedan. Här finns;  * Fortbildning av lärare på Björkhagen. * Lära ute – Golfens nya nytta. * Att lära ute är inne i Jönköping. * Utomhusundervisning på Haninge och Björkhagen.

  Filmer  
R&A Blog - Golf Course 2030:Industry Insights
Maria Strandberg, STERFs direktör, har skrivit ett inlägg på the R&A Sustainability Blog. Här betonar Maria vikten av internationellt samarbete för att skapa en hållbar framtid.

 

 

  R&A Blog