STERF Nyhetsbrev #54
R&A & STERF SYMPOSIUM om hållbar golfbaneskötsel – Anmäl dig nu!
Välkommen att ta del av nya forskningsresultat och praktiska erfarenheter presenteras i Sigtuna, 18 - 19 september. Anmälan stänger den 22 augusti!
Dag 1: Besök och fältvandring, Sigtuna GK - eftermiddag och kväll.
Dag 2: Symposium, Stora Brännbo, Sigtuna - hela dagen.


Symposiet är en del av Golf Course 2030 programmet som är ett gemensamt R&A och STERF initiativ. Resultat från det fyra år långa projektet “Integrated management of important turfgrass diseases, and insect pests on European golf courses” kommer att vara en viktig del av symposiet.  Programmet är sammansatt av korta presentationer och innehåller också: Framtida trender for golfen, Praktisk tillämpning av IPM, Goda exempel på hållbar banskötsel, Handlingsplan 2023-2030 för hållbar banskötsel i Europa. Inbjudan med detaljerat program, och praktisk information finns nedan.

  Symposium  
 
Videos från NIBIOs fältdagar
NIBIOs International Turfgrass Field Days, på forskningsstationen i Landvik, hölls den 20-21 juni. Två dagars diskussioner och erfarenhetsutbyte kring nya resultat från pågående och nyligen avslutade projekt samt inspirerande vandringar på försöksfälten. Titta gärna på våra korta filmer från eventet!

  Videos  
ICE-BREAKER projektet – Norska erfarenheter från förra vintern
En artikel om ett antal norska golfbanors erfarenheter inom ICE-BREAKER projektet. Här finns exempel på de som hade stora skador på sina greener och fick vänta länge på att öppna banan, trots att de hade täckt sina greener med plastdukar. Nu på svenska!

  Artikel  
Två artiklar från SCANGREEN 2019-22
Hållbar banskötsel kräver att vi kontinuerligt  identifierar gräs som klarar vårt nordisk klimat, är tolerant mot sjukdomar och kan konkurrera med ogräs. Fyra års försök med nya grässorter för greener i STERFs SCANGREEN-projekt har avslutats och gett mycket ny kunskap. Forskarna har bland annat funnit betydande skillnader i grässorternas resistens mot snömögel och dollarspot. Läs artiklarna – nu på svenska!

  Artiklar