STERF Uutiskirje #1
Artikkeli - ITRC2022 houkutteli 300 osallistujaa 28 maasta
STERF järjesti 14. kansainvälisen nurmialan tutkimuskonferenssin ITRC2022 10.-15.7.22 Kööpenhaminan yliopistossa Tanskassa yhdessä International Turfgrass Societyn (ITS) kanssa. Konferenssi pidettiin nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. ITRC on yksi maailman suurimmista ja kattavimmista nurmialan ammattilaisten kokoontumisista. Tämän vuoden konferenssi ei ollut poikkeus – siihen osallistui yli 300 osanottajaa 28 maasta. Lue ITS:n entisen puheenjohtajan ja nykyisen STERFin johtajan Maria Strandbergin konferenssipäivistä kertova artikkeli.  (suomenkielinen käännös tulossa)

ITRC 2022 attracts 300 attendees from 28 countries.pdf (pdf) 1,3 MB
ITRC 2022 lockade 300 deltagare från 28 länder.pdf (pdf) 2,3 MB
Videoita - ITRC2022:n kommentteja ja seminaareja
Jos et päässyt Kööpenhaminaan, saat tässä tilaisuuden tavata joitakin osallistujia lyhyiden videohaastattelujen muodossa. Ja jos haluat kuunnella esityksiä ammattilaisten seminaarista "Modern Sport Turf Management" - tässä ne ovat.

  Videot  
 
Raportti - Turilaiden ja vaaksiaisten toukat golfkentillä
Lue tämä tuore raportti hyönteisistä, jotka voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja pohjoismaisilla golfkentillä, etupäässä alueen eteläosissa. Turilaan toukkien aiheuttamia vaurioita esiintyy satunnaisesti, vaaksiaisten vahingot ovat lisääntymään päin. Torjunta-aineita koskevat rajoitukset edellyttävät vaihtoehtoisten torjuntamenetelmien käyttöä. Lue tästä lisää raportista.

  Raportti  
 
 
Raportti - Jyräyksen vaikutus lumihomeeseen viheriöllä
Tässä Kööpenhaminan golfkentällä tehdyssä kenttäkokeessa tutkittiin kevyen jyräyksen vaikutusta lumihomeen esiintymiseen punanatavaltaisella viheriöllä vuosina 2020 ja 2021. (suomenkielinen käännös tulossa)

  Raportti  
 
 
Video - Golfkenttä ulkoluokkahuoneena
Katso lyhyt video koululuokista, jotka kokeilevat ulkoilmaopetusta Viksjön golfklubilla lähellä Tukholmaa. Täällä opitaan tavallisten kouluaineiden lisäksi myös jokamiehenoikeudesta. Tutkimus osoittaa, että ulko-opetus tuottaa parempaa oppimista lisääntyneen liikunnan ja fyysisen toiminnan tukemana, ja lapset saavat myös mahdollisuuden kokeilla golfia. Täällä oppilaat liikkuvat ja loistavat! (ruotsinkielinen video tekstitettynä englanniksi)

  Video